Städdag!

Ja nu känns det som om det är dags att städa lite. Det blir nog inget skrivbord i dag men om jag någonsin ska få hem ett måste rummet vara någorlunda rent. Det hjälpte inte att jag fick hem massa böcker när vi tömde våra bänkar. Jag har nämligen ingen stans att lägga alltihopa, så det hamnade på golvet istället.


Så här ser mitt rum ut just nu.

Skriver kanske lite senare men uppdateringen blir nog lite dålig i dag.

Kramar
/Tilda




Vill tillbaka!

Ååh, jag läste Emmas inlägg om att hon skulle lägga ut bilder från när hon var i Indien och helt plötsligt längtade jag oerhört mycket efter att åka till Kreta igen! Det är så himla vackert där. Finns så otroligt mycket att se. När jag var där så bodde vi på ett hotell som ligger i Almerida. Värdens finaste ställe. Inte stort så räkna inte med någon shopping. Men det var jätte nära till havet och stranden var världens finaste. Det var jätte skönt i vattnet och precis lagom varmt i luften. Det var inte så varmt så att man inte kunde gå ut men det var helt klart tillräckligt varmt. Spenderade den mesta av tiden där med att bada men åkte också till andra ställen på ön där det finns mycket vackert att se. Naturen är helt fantastik och Grekisk mat är ju inte helt fel. Nån gång ska jag tillbaka dit. Det har jag bestämt mig för. Nej nu måste jag tänka på något annat. Kommer ju att bli helt deprimerad när jag inser att jag är kvar här i kalla Sverige.

Snart är lördagen slut. Jag kan inte riktigt fatta det. Helgen har gått så sjukt snabbt. Imorrn är det söndag och sen är det skola igen. Jag är nästan lite avundsjuk på alla som har lov nu, men sen kom jag på att jag har lov vecka 10 när alla andra måste gå i skolan. Jag har fortfarande ett lov att se fram emot ;)

 


Bilden tagen från balkongen på hotellet.

Kramar
/Tilda


Blöööh

Gud jag orkar inte mer. Har suttit i en evighet och förökt få min kommentarssida att se normal ut! Just nu ser allt helt dampat ut! Alla komentarer sitter typ ihop så det ser ut som en lång text.

Finns det någon snäll människa som vet hur jag ska lösa det?

Kramar
/Tilda


10 million fireflies

Jag tyckte verkligen inte om låten förut men jag har sakta men säkert börjat tycka att den är helt okej. Nu kommer jag på mig själv ganska ofta med att jag går runt och sjunger på den. Det här händer ibland, att jag från början tycker något är dåligt eller dumt men att jag senare ändrar mig och inte fattar vad jag tänkte på. Jag tror det är viktigt att man kan ändra sig. Och inte bara bestämmer sig för att man tycker något är dåligt.

Här kommer låten i alla fall.



Kramar
/Tilda

God morgon!

Jag vaknade för ungefär en timme sen och känner mig faktiskt riktigt utvilad.
Jag hörde en låt på radion som jag inte hört på år och där. Älskade låten när jag var liten. Någon som kan gissa vilken det var? Tror inte det. Så ni får lyssna på den själva. ;)



Kramar
/Tilda


Godnatt alla!

Nu ska jag snart sova, är astrött. Jag har pluggat på som bara den idag. Skönt att skolveckan är slut. Nu kan man ta det lugnt igen. Får se om jag får hem ett skrivbord i helgen kanske. Har varit utan ett i typ två månader. Får jätteont i nacken eftersom jag för tillfället sitter på golvet när jag ska använda min dator.

Tänkte passa på att fråga vad ni vill att jag ska blogga omegentligen? Vad tycker ni?

Sov gott nu alla solstrålar. Det är en ny dag imorgon.

 



Kramar
/Tilda

 


Hiss eller DIss?

Vad tycker ni om Robert Pattinssons skägg?



Jag tycker helt klart



Han ser så sjukt gammal ut. Läskig på något sätt. Jag skulle bli livrädd om jag mötte honom ute på gatan. Kan inte någon övertala honom att raka av det? Han var så mycket finare utan.

Kramar
/Tilda


Det här med rubriker är helt onödigt

Jag kommer aldrig på någon bra rubrik. Kan dom inte tabort rubrikjäkeln nån gång. Hur som helst. Snart är jag färsig med allt skolarbete. Jag orkar verkligen inte mer nu! Det känns som om jag har använt upp min hjärna nu. Ni vet, nu har det verkligen tagit slut, jag kommer inte kunna tänka mer. Nej riktigt så allvarligt är det kanske inte.

I dag är det fredag i alla fall, det är väl inte meningen att man ska polugga så där jätte mycket direkt. Jag känner verkligen att det här med let's dance har blivit lite uttjatat. Det är samma sak verje år. Det ändå som skiljer sig är att det är andra "kändisar" med. Fast jag känner inte ens igen hälften av personerna som är med sen tidigare.

Är det någon som ska titta ikväll?



Kramar
/Tilda


Vampire dairies eller Glee?

Eftersom att båda programmen visas samtidigt måste man ju välja. Ett ganska självklart val för mig. Glee var aldrig särskilt bra. Det var lite kul om det inte var något annat, men inte jätte bra. Så jag väljer lätt vampire dairies, en bra serie enligt mig. Jag var lite rädd för att den skulle vara som alla andra vampyr serier som går nu. Det var den kanske men den är bra i alla fall.






Vad väljer du?

Kramar
/Tilda


Fredag

Godmorgon alla solstrålar! Nu är det fredag! Veckan är snart slut och för alla som har lov veka 9 så är det sista dagen i skolan innan lovet. Fast inte för mig. Nej jag har lov vecka tio så det är bara en till vanlig fredag. Fast det duger väl det också. KÄnns så skönt att det snart är helg igen. Hoppas vi får lite sol snart, man blir så trött när alltning bara är grått. Ha en trevlig Fredag nu måste jag gära mig i ordning.

Kramar
/Tilda


Sverige utslagna av Slovakien

Var det någon som såg på hockeymatchen mellan Sverige och Slovakien imorse? Jag såg på en del av den. Missade lite i början. Jätte tråkigt att Sverige förlorade. De borde inte ha förlorat om man tittar på lagen. Sverige har tydligen ett mycket bättre lag än Slovakien. Men jag menar, Sverige kanske hade en riktigt dålig dag medan slovakien låg på topp. Jag blev lite besviken såklart, trodde verkligen att Sverige skulle ta sig till semifinalen i alla fall. Men alla expertkommentatorer irriterar mig. Efter matchen satt de där och sa typ: Sånt här får bara inte hända! Vi ska inte förlora mot SLovakien, de är helt enkelt inte lika bra som vi är. Men jag menar hallå? Alla kan inte lyckas jämt. Ändå sitter alla och klagar på Tre Kronor. Och sen att Slovakien inte ska kunna slå Sverige, vad är det? Såklart de kan, det är fullt möjligt. Visst det är jätte tråkigt att vi förlorade men så farligt var det väl ändå inte? Jag tyckte ändå att det var en spännande match.

Är det någon som vet vem Douglas Murray är förresten? Han spelar back i tre kronor. Den killen är verkligen enorm! Han är 191 cm lång och väger 109 kg! Tänk att möta honom när man är på väg hem sent på kvällen. Fast han ser inte så där jätte farlig ut, han är bara väldigt stor.

 


This is Douglas Murray

Kramar
/Tilda


Beslutsångest!

Jag kan inte bestämma mig för vilken design jag ska använda. Vilken är bäst?


1.




2.




3.



Kramar
/Tilda


God morgon!

Godmorgon allihopa. Sitter och pluggar men ska snart gå till skolan för att ha idrott. Det känns fortfarande ganska konstigt att gå till skolan mitt under dagen, sen gå hem och sen tillbaka igen eftersom vi har musikal. Alla tider rör ihop sig i huvudet liksom. Och sen det här med att ha lärarna på msn, det är nog konstigast av allt.
Oj nu måste jag vekrligen göra mig i ordning. Ha det bra!

Kramar
/Tilda


Ny header

Jag har gjort en ny header nu! :)


DEN GAMLA



DEN NYA


Vad tycks?

Är ganska trött så jag ska nog gå och lägga mig nu.
Godnatt alla!<3
/Tilda


Remember me

En film jag verkligen ser fram emot är Remember me. Den verkar vara bra och det blir kul att se om Robert Pattinsson kan göra något annat än Twilight. Det kändes lite som om det var bestämt redan innan att personen som spelar Edward kommer att bli stor. Jätte många personer var ju förälskade i karaktären redan innan filmen kom ut. Men jag tror nog att han kan vara riktigt bra i andra filmer också. Filmen har premiär 12 mars så det är bara några veckor kvar.





Kramar
/Tilda


Svartvitt

Nu är jag trött på all snö! Kan den inte försvinna nån gång! allt känns så grått! Ibland kan jag nästan tro att jag lever i en svartvit film. Känns som om hela världen blivit grå. Jag vill ha grönt gräs, blå himmel och massa blommor som ger färg till världen.





Kramar
/Tilda

 


Onsdag

Jag och Emma jobbade på riktigt bra i dag. Både SO:n och svenskan är klar. Det är lite krångligt att hålla koll på alla tider nu när vi ska till skolan vid lunchtid varje dag. Och så är det ju idrotten man ska hålla koll på också. Men det har faktiskt varit en ganska bra dag idag. Fotade lite svartvitt. Tycker att det blir en helt annan känsla när man fotar svartvitt. Kanske lägger upp lite bilder senare ikväll.



Söta Emma sitter och pluggar.


Kramar
/Tilda


Plugg

Sitter och pluggar med Emma just nu. Om alla olika sfärer i vår atmosfär. Börjar tycka som Emma.

Luft är Luft oavsett var den är!


Mmmmmmmm...

Efter att vi varit i skolan och fått hämta alla böcker och uppgifter vi behövde för våra hemstudier så pluggade jag och Franci hemma hos mig. Efter mycket jobb med svenskan så bestämde vi oss för att baka lite. Kringlor fick det bli, det var det enda som vi hade allt till. Eller nästan allt, vi saknade grädde men använde mjölk istället. Och sen så blandade vi i lite kakao, lite socker, lite mer mjölk också ännu lite mer socker. Fast degen såg jätteäcklig ut. Och det konstigaste var att de smakade inte alls choklad utan mer som söta scones. Och inte särskilt goda scones heller. Finns inte så mycket mer att säga så jag låter bilderna tala för sig själva...










Kramar
/Tilda


Hemundervisning

Det  hade varit en ganska allvarligt läcka i skolan men tydligen kan man fortfarande använda matsalen och några delar till av skolan så vi måste gå dit imorrn klockan 12:00. Sen ska vi då äta lunch, samlas med våra klasslärare och gå igenom hur vi ska få den här vekcan att fungera.Vi ska också få med oss allt arbete från skolan hem så det blir nästan som hemundervisning. Vi kommer typ behöva gå till skolan varje dag vid tolv för då ska lärarna kolla närvaro och kolla hur långt vi kommit med skolarbetet. Fast idrotten, franskan, tyskan, kinesiskan och musikalen kommer att fortsätta som vanligt. Veckan kommer bli helt muppad men vissa verkar verkligen ta det här hårt. Har hört att flera lämnat kommentarer på skolans hemsida och undrat vad de ska ta sig till. Men så farligt är det väl ändå inte. Det blir lite struligt med tider och så men annars är det väl inga problem?

Var det dåligt väder här hemma i helgen? Jag var i sandviken och där var det klass 2 varning så vi fick åka hem en dag senare. Det var verkligen iskallt och det snöade hur mycket som helst. När vi skulle köpa pizza så var det typ ingen utomhus och han som ägde pizzerian verkade tycka att vi var lite konstiga som överhuvudtaget gav oss ut i det vädret.

Vad har alla andra gjort i helgen? (Förrutom katyas fest som jag missade, hade ni roligt förresten?)

Kramar
/Tilda

Valentine's day

Såg på Valentine's day idag tillsammans med Franci, Jonis och Pontus. Egentligen skulle vi ha varit flera men ja så blev det ju inte. Filmen var bra i alla fall. Det enda dåliga var att det var så många skådisar som skulle vara med så det blev väldigt lite tid till var och en. Filmen kändes liksom lite som om någon pressat ihop väldigt mycket på lite tid. Det är jätte många bra skådisar med och filmen är definitivt värd att se.



Kramar
/Tilda


Ingen skola imorrn!!!

Der har varit en vattenskada eller nåt liknande som gör att vi är lediga från skolan imorrn :) Så i stället för skola blir det bio med kompisarna. Undrar hur lång tid det tar att fixa skadan för det fanns typ ingen el i skolan heller. Vem vet vi kanske får vara lediga hela veckan ;)

Kramar <3
/Tilda


Foto på nära håll

För ett tag sedan så fotade jag en massa saker på jätte nära håll med hjälp av ett bakåtvänt objektiv (återkommer med teknik när jag förstått allt)´. Sen en kväll bestämde jag mig för att fota smycken. Nu satt jag och gick igenom mina gamla bilder och hittade dessa så jag tänkte att jag kunde ladda upp dem. Det kan bli ganska häftigt men lite oskarpt.


 Ett pärlarmband. Prickarna i bakre delen av bilden är också pärlor men där är det ingen skärpa.


Pärlor det här med, fast från ett armband jag gjort för några år sedan.


Sånna armband hade jag några av i vitt, lila, rosa och ännu mer färger, men "stenarna" började lossna på en gång. :(




Vad är det för särskillt med dessa då? inget alls tror jag som sagt pärlor det med.


Nån som kan gissa vad det här är?

Kramar
/Tilda


Torsdag

Pannkaksdag i skolan i dag, precis som varje torsdag. När jag kom till min nya skola var det helt fantastiskt att man fick´pannkakor en gång i veckan men efter två och ett halft år börjar det bli lite tjatigt. Visst det är ju godare än vad maten brukar vara men ändå... jag har lite problem att bestämma mig här, om pannkakor en gång i veckan ät bra eller dåligt. Jag återkommer om jag bestämmer mig.

Hade musikal idag som vanligt och under de 45 min vi har mellan att vi slutar skolan och att musikalen börjar så gick jag och Franci för att hämta våra "praolappar" på dagiset där vi ska va. Ska bli jätte roligt! Jag ska vara på en avdelning och Franci på en annan men vi lär väl träffas på rasterna.

Usch nu ska jag fortsätta att skriva min svenska slutuppgift.

Kramar
/Tilda

Sommarlov snart?

Kan ni fatta att det fortfarande ligger snö på marken? Jag vet att det liksom brukar kunna finnas snö i februari men jag menar snön kom i typ november/december och har inte försvunnit en ändå gång? Det är väl meningen att snö ska smälta. Missförstå mig inte, i vanliga fall brukar jag gilla snö men nu känns det som om jag har fått nog för i år. Nu vill jag ha sommar i stället! Tänk bara på alla under bara saker man kan göra på sommaren...

...Hoppa studsmatta hela dagarna!
Jag älskar att hoppa studsmatta! Och när vi skaffa en på landet upptäckte jag att den inte bara var perfekt att hoppa på utan det är också typ den bästa platsen att sola på!

...Bada

Gud det måste vara det bästa med sommaren! När jag var lite kunde jag bada i flera timmar utan att gå upp! Jag är fortfarande helt tokig i att bada men nu har det här med att sola blivit lite mer intrssant än det var när man var liten.

...Äta glasss tills man spricker!
Glassmonstret kryper fram under sommaren. Det kräver väl ingen mer förklaring?

...Cykla
Jag kanske är lite konstig men jag tycker verkligen om att cykla, Det är mycket roligare än att gå och om man inte känner för att springa kan man ju alltid cykla. Bra träning och typ det roligaste sättet att ta sig till stranden.

...Vara med kompisar
Det är väl det sommaren handlar om egentligen? Jag menar vad är en sommar utan kompisar? TRÅKIG.

...Resa bort!
Det måste kanske inte alltid vara utomlands men bara att komma nån annan stans i svergie än just där man bor kan vara lite roligt ;)

...Jordgubbar!
Man kan inte få för mycket av jordgubbar! Bästa frukter någonsin! (Eller, är det en frukt?)





...Och det bästa av allt, DET ÄR INGEN SKOLA!!!

Fast alla insekter och sånna saker sticks eller bits skulle man kanske klara sig utan ändå. Men dom är ändå ganska roliga att fota ;)


Från när jag fotade humlor i sommras.


Kramar
/Tilda


Ännau tidigare?!

Haha fick ett sms av Malin precis. Tydligen ska vi kanske vara på skolan redan vid halvsju...
Jag kommer dö, jag säger bara det...

Men det är väl bara att ta sig i säng i tid ikväll. Ska bl askul att åka, förrra året var det kul i alla fall ;)

Mem ha det bra och sov så gott allihopa
Kramar
/Tilda


Utvecklingssamtal snart!

Sitter i skolan och väntar på att mitt utvecklingssamtal ska börja. Bara 15 minuter kvar...
Imorrn bär det av till kungsberget med skolan! Det ska verkligen bli askul. Fast måste upp fett tidigt. Bussarna går ju klockan 7. Vi hade SO-prov idag och det gick väl sådär. Men G klarar jag nog i alla fall.

Men nu ska jag fortsätta sticka.

Kramar
/Tilda


Taylor Lautner som ett Edward fan!

Omg! jag dör, det är fan det roligaste jag sett. :D



Haha, nån som hörde när Taylor sa:

- Well, if those are real abs then the dude who playes jacob deserves an oscar!


Kramar
/Tilda

RSS 2.0